La biblioteca d'Orpesa continua creixent en usuaris

La biblioteca d'Orpesa continua creixent en usuaris

18/01/2023

La biblioteca d'Orpesa en aquest passat any 2022 ha consolidat el seu nombre d'usuaris i “ha sigut capaç de cridar l'atenció a molts més” així ho comenta l'edil de cultura Gonçal Tamborero. “S'ha fet una gran dinamització de manera interna a la biblioteca, gràcies al treball i esforç de tot el personal que allí treballa” afig.

Els usuaris durant l'exercici passat van augmentar en més d'un 50% respecte a l'any anterior el nombre de persones que van visitar la biblioteca per a realitzar les seues consultes i lectures. “hem passat de 11800 en 2021 i a 25000 aquest passat 2022”.

En el 2018, el número va ser de 48.677, mentre que en el 2019 la xifra es va incrementar fins als 63.234. Un augment d'unes 15.000 persones de les quals es calcula que uns 3.000 són xiquets i xiquetes.

Quant als préstecs, l'increment aconsegueix més de 2000 usuaris més en comparació amb l'any anterior que eren 14.689 . Un dels aspectes a destacar és el nombre de préstecs de publicacions en valencià, que s'ha doblegat, així com els de llengua estrangera, una secció en la qual s'ha augmentat de manera significativa l'oferta de títols. “estem tornant a xifres precovid” comenta.

Finalment, el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, ha valorat “de manera molt positiva” les activitats que es realitzen “fora de la biblioteca” que ajuden a donar visibilitat com el cinema fòrum.

Biblioteca d'Orpesa del Mar
Biblioteca d'Orpesa del Mar

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util
T'ha semblat útil aquesta informació?
CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Oropesa del Mar, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: C/ Laura de Cervellón,5A, Ajuntament de Oropesa del Mar, , privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades sac@oropesadelmar.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).